Artvin 1 Şubesi

Artvin Eğitim-Bir- Sen 2017 Toplu Sözleşme Çalıştayı Gerçekleştirdi

2017 Ağustos ayında yapılacak olan toplu sözleşme öncesi Eğitim-Bir-Sen sendika üyeleri toplanarak eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri kolu çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri çalıştayını  gerçekleştirdi.

Öğretmenler komisyonu, eğitim yöneticileri komisyonu ve GİHS, YHS, KYK ve YHS çalışanları komisyonu olmak üzere üç ana başlık altında; mali haklar, sosyal haklar çalışma koşullarından kaynaklanan sorunlar eğitim kurumu türlerinden kaynaklı sorunlar 4/B statüsünden kaynaklanan sorunlar ve benzeri hususlarda çok detaylı ve titiz bir çalışmayla 12 er kişilik üç ayrı komisyon ile çalışmalarını tamamladı. 

          Artvin Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim İNCE, şube yönetimi olarak ilçe ziyaretlerimiz kapsamında gittiğimiz okullarda üyelerimize 2017 toplu sözleşme süreci için teklif ve taleplerini sorarak notlar alıyorduk. Sorunlar ve çözüm önerilerine son şeklini vermek için komisyonlar kuruldu ve komisyonların çalışmaları sonucunda sorunlar ve çözüm önerileri raporlaştırıldı. İNCE,  yaptıkları çalıştayın çok yararlı olduğunu ve tutulan raporların ve  okullarda üyelerin aktardığı taleplerin hepsini dosya olarak Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezine gönderileceğini 81 ilden gelen çalıştay raporları doğrultusunda 2017 Ağustos Toplu Sözleşme Gündemine taşınacak hususların belirlenmesine katkı sağlayacağını söyledi.

       İNCE komisyonlara katılarak çalıştaya katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür etti.