Artvin 1 Şubesi

3. OLAĞAN GENEL KURULUMUZU GERÇEKLEŞTİRDİK.

       Eğitim-Bir-Sen Artvin Şubesi olarak 3. Olağan Genel Kurulumuzu 18 Kasım 2018 tarihinde Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirdik. 

       Gerçekleştirilen Genel Kurulumuza Artvin Belediye Başkanı Mehmet KOCATEPE, Ak Parti Artvin İl Başkanı Şenol ALPASLAN, Ak Parti Artvin Merkez İlçe  Başkanı Sevim CİCİOĞLU, Ak Parti Artvin Kadın Kolları Başkanı Gülser GÜRAY, İl ve İlçe Müdürleri, Konfederasyonumuza Bağlı Sendikaların Kıymetli Şube Başkan ve Yöneticileri, Eğitim Bir-Sen Trabzon 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet KARA, Eğitim Bir-Sen Rize 1 Nolu Şube Temsilcisi Seyfettin AFACANLAR, Enerji Bir-Sen Karadeniz Bölge Başkanı Süleyman YILMAZ, Artvin Orman-iş Konfederasyonu Başkanı Süleyman ŞEYHOĞLU, Hak-iş Konfederasyonu Uğur ÖZKAN katılmışlardır.

      Eğitim-Bir-Sen Artvin Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Divan Üyelerinin seçimi ile devam etmiştir.  Eğitim-Bir-Sen Artvin Şubesi başkanı İbrahim İNCE'nin açılış konuşmasının ardından sırayla Artvin Orman-iş Konfederasyonu Başkanı Süleyman ŞEYHOĞLU, sendikamızın Kurucu Başkanı Hüseyin ŞİMŞEK ve Artvin Belediye Başkanı Mehmet KOCATEPE saolandaki misafirlere seslenmişlerdir.

      Eğitim-Bir-Sen Artvin Şubesi başkanı İbrahim İNCE salondakileri selamlamalarının ardından,

      "Eğitim-Bir-Sen; darda ve zorda kalanların, Eğitim-Bir-Sen'sizliğin, Memur-Sen'sizliğin ne demek olduğunu yaşamış olanların kabul olmuş duası ve Şubat soğuğunda boncuk boncuk ter döken Savunan Adam'ın rüyasıdır.

Eğitim-Bir-Sen; zulme direniş, vesayete başkaldırı, haksızlığa isyan, ötekileştirmeye itiraz, insana, emeğe, ekmeğe saygı, millete hürmet, millet iradesine destek, mazluma merhamet, mağdura adalettir.
Eğitim-Bir-Sen, kadim bir medeniyetin, mutlak hakikatin, kutsi bir samimiyetin, insanı güzel ahlak üzerine inşayı hedefleyen mümtaz bir ehliyetin en öndeki mevzisidir. 
Biz sağı yalan, solu ziyan olan sendikal zeminde; “Bir kötülüğü gördüğünüz zaman onu elinizle düzeltin. Şayet buna güç yetiremiyorsanız dilinizle düzeltin. Şayet buna da gücünüz yetmiyorsa kalben buğzedin. 
Bu ise imanın en zayıf noktasıdır.” Hadis-i Şerifini hayat felsefesi yapan; "sendikacılığı İyilikleri önerme ve kötülükleri önlemenin izdüşümü" olarak görenleriz. Derdi millet, kendi millet ve yükü yeni bir medeniyet olanlarız.
Biz, adalet, barış ve kardeşlik zemininde bir dünya seferindeyiz. 
Seferimiz, Hakkın batıla galebe çalması içindir. 
Seferimiz, insanın onuru, emeğin saygınlığı, ekmeğin adil paylaşımı içindir. 
Darbelerin, muhtıraların tahribatını onarmak, vesayet düzenini yıkmak için yola düştük. 
Demokrasi için, özgürlük için, haklarımız için alanlara çıktık.  
Çünkü biz Yeni bir Türkiye hedefliyoruz. 
Çünkü biz küresel sömürünün sona erdiği, insanlığın zulmü yendiği, mazlumun feryadının dindiği, mağdurun hakkının teslim edildiği adil bir dünya, barış içinde bir dünya, yeni bir dünya istiyoruz.

Dünyayı medeniyetimizle, medeniyet değerlerimizle kuşatmak istiyoruz. 
Bu yüzden, cüzdan sendikacılığına saplanıp kalmadık, vicdan sendikacılığı yapıyoruz. Nutuk sendikacılığı değil ufuk sendikacılığı yapıyoruz.

Eğitim Bir-Sen sorunlu değil, sorumlu davranan bir sendikadır. Meselelere ihtirasla değil, ihtiyatla yaklaşır. 
Başarılarından ötürü göze gelebilir ama başı dönüp gaza gelmez. Ne sağduyuyu elden bırakır, ne de tuzak kuranlara pabuç bırakır.

Hz. Ömer; “Şerri bilmeyen, onun tuzağına düşer." diyor Biz şer yapıları bilen, tuzaklarını gören, oyunları bozan sendikayız.   
Ağacın gövdesi ateş almışsa, dallarında meyve arayışına girmeyen, salt ücret sendikacılığının tuzaklarına düşmeyen "Kuruş değil duruş sendikacılığı" yapan bir kitleyiz.
Eğitim-Bir-Sen’li olmak, can verilerek vatan kılınmış coğrafyayı alın terinin gücüyle büyütmek, kritik zamanlarda irfani duruşla kuşatmak, zor zamanlarda cesaretle korumaktır. 

Eğitim-Bir-Sen, inanç, umut, güven, samimiyet demektir. Biz varsak umut bitmeyecektir. Yol kapanmayacak, yürüyüş aksamayacak, menzil şaşmayacak, niyet bozulmayacak, yükseliş durmayacak demektir. 

Biz varsak diz çökülmeyecek, teslim olunmayacak, ezan susmayacak, bayrak inmeyecek demektir.
"İnsan nisyanla maluldür" Unutur derler. Biz unutmayanlarız. Türkiye'yi yasaklara boğanları da Bizi yasaklardan kurtaranları da, unutmadık. Tıpkı; ikna odaları kuranları ve imha kararları alanları unutmadığımız gibi... 
Biz, 28 Şubat'ta: Müstağni ve mütekebbir bir edayla "Bin Yıl Sürecek" diye tehdit savuranları ve Devlet aygıtını inananlara zulüm çarkına dönüştürenleri unutmadık. Mağdurlara iade-i itibar yapıp onları yeniden göreve döndürenleri de unutmadık ve unutmayacağız.  
Medeniyetimizi yok sayıp, değerlerimizi yok etmeye uğraşanları da değerlerimiz üzerinden "Yeniden Büyük Türkiye" için milletle birlikte yola çıkanları da unutmadık, unutturmayacağız. Bu ülkede; Milleti vesayete mahkûm edenlerin tersine, milletle birlikte siyasete yön veriliyor artık.
 Devleti derinlere çekenlerin tersine, Devlet milletin emrine veriliyor artık.
Terörü besleyen sömürü baronlarını, her biri farklı örgütlenen terör taşeronlarını hiç akıldan çıkarmayacağız. 
Kardeşlik için, milli birlik için, bin yıllık desendeki beraberlik için, Çanakkale Ruhu için çalışanları unutmayacağız.
15 Temmuz gecesi milletin tankını topunu uçağını millete doğrultan hain kalkışmayı da millet iradesi dışında beşeri hiçbir güç tanımıyorum diyenleri de unutmadık unutmayacağız.
"One Minute" çıkışıyla Siyonizm'e ve katil İsrail'e had bildirenlere; hissiyatımıza tercüman oldunuz, aynı yoldayız, aynı taraftayız demekten çekinmeyeceğiz" 
"Dünya Beşten Büyüktür"  haykırışını hissiyatımızın ve isyanımızın ifadesi olarak gördük görmeye devam edeceğiz. dedi.

      Daha sonra Yönetim Kurulu çalışma raporunun okunması, Denetleme Kurulu raporunun okunması ve Yönetim ve denetleme kurulu raporlarının ibrası ile devam eden program öğle yemeğinin ardından delegasyonun oy kullanmalarının ardından sona ermiştir.


TEŞEKKÜRLER 


      Olağan Genel Kurulumuzda büyük bir dikkat ve ciddiyetle yürüten divan kurulu başkan ve üyelerine,

       Görevlerini nazik bir şekilde ifa eden emniyet personelimize, 

      Oy kullanma ve sayım işlemlerinin titizlikle yürütülmesini ve tutanaklara geçirilmesini sağlayan sandık görevlilerine ve Merkez İlçe Seçim Müdürlüğüne teşekkürü bir borç biliriz.