Artvin 1 Şubesi

EĞİTİM-BİR-SEN ARTVİN ŞUBESİ İL DİVAN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

EĞİTİM-BİR-SEN ARTVİN ŞUBESİ İL DİVAN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Eğitim-Bir-Sen Artvin Şubesi İl Divan Toplantısı 16 Aralık 2018 tarihinde Artvin Öğretmenevinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya Eğitim-Bir-Sen Artvin Şube Başkanı İbrahim İNCE, İl ve İlçe Eğitim-Bir-Sen başkan ve yönetimleri, AÇÜ Eğitim-Bir-Sen temsilciliği yönetimi ve Artvin merkez İlçe İş Yeri Temsilcileri katıldı.

İl Divan toplantısında, Eğitim-Bir-Sen Artvin Şube Başkanı İbrahim İNCE gündemdeki konular hakkında geniş çaplı açıklamalarda bulundu.

İnce konuşmasında; yeni yönetimin 18 Kasım 2018 tarihinde seçildiğini, yetki ve onay belgelerini aldıktan sonra merkez ilçede bulunan okulların ziyaret edildiğini ve önümüzdeki günlerde ilçeler dahil bütün okulların ziyaret edileceğini, eski yönetime vefa örneği gösterilerek, eski ve yeni yönetimin bir araya gelerek beraber akşam yemeği yediklerini ve eski yönetime bundan önceki çalışmalarından dolayı plaket verildiğini söyledi.

Yaptığımız okul ziyaretlerinde hiçbir sendikayı hedef almadan, kimseyi ötekileştirmeden sendikal faaliyet yaptıklarını, hakkı tebliğ etme adına sorumluğu layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını ifade etti.

Konuşmasına devam eden İNCE; “Yetkili sendika olarak Milli Eğitim Bakanlığı Kurum İdari Kurulu’na katıldığımız Mayıs 2009 tarihinden bu güne kadar yüzlerce kazanım elde ettik. 2009’dan beri sizlerden gelen yüzlerce sorunu KİK’e taşıdık, bazılarının çözüme kavuşturulmasını sağladık, bazılarını ise çözüm için toplu sözleşme masasına taşıdık, üyelerimizin ve eğitim çalışanlarının sorunlarını çözdük, yeni kazanımlar elde ettik” dedi.

Nöbete Ek ders Ücreti

İbrahim İnce, Eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerce fiilen yerine getirilen nöbet görevi karşılığında ek ders ücretlerinin ödenmesi talebimizi, 3. Dönem Toplu Sözleşme hükmüyle nöbet görevi için haftada 3 saat ek ders ücreti ödenmesi suretiyle kazanıma dönüştürdük.

Sınav görev ücretlerinin artırılmasını sağladık.

Sınav görev ücretlerinin artırılmasını sağladık. Sınav ücretlerine ilişkin Usul ve esaslarda öngörülen ücretlerden az olmamak üzere belirlenmesi talebimizi, sınav görevleri için ek ders ücreti yerine Sınav ücretlerine ilişkin Usul ve esaslarda öngörülen rakamlarda ödenmesini sağladık.

Öğretmenlerin performans değerlendirmesi uygulamasından bakanlığımızı vazgeçirdik.

Pilot illerde uygulanması denenmeye başlanan Öğretmen motivasyonunu olumsuz etkileyecek, çalışma barışını bozacak, kanuni dayanağı olmayan, öğretmenlerin performans değerlendirmesi pilot uygulamasının ve Performans Değerlendirme Yönetmeliği taslağını gündemden kaldırılmasını sağladık.

Alo 147 kapatılmasını sağladık.

Eğitimcileri şikâyet hattına dönüşen Alo 147 kapatılmasını sağladık. Ve yine gündemde olan alan değişikliğinin kapsamının geniş tutulmasını sağladık.

DYK Ücretlerinin %100 artırılmasını sağladık.

Eğitim-Bir-Sen Artvin Şube Başkanı İbrahim İNCE, Destekleme ve Yetiştirme kurslarında görev alan öğretmenlerin ek derslerinde ücretlerin artırılmasını sağladık. Bu kapsamda Destekleme ve Yetiştirme kurslarında görev alan öğretmenlerin ek ders ödemelerinde %100 artırılmasını sağladık, dedi.

İbrahim İnce’nin konuşmasının ardından Eğitim-Bir-Sen Artvin Şube yönetim kurulu üyeleri kısaca kendilerini tanıtarak görev alanları ile ilgili bilgilendirme yaptılar.

Toplantı sonunda üyelerden gelen talepler değerlendirildi. Raporlaştırılarak genel merkeze iletilmek üzere gerekli notlar tutuldu ve çalışmalar yapıldı.

Toplantının ardından toplantıya katılan misafirlere yemek ikramında bulunuldu. Şube Başkanı İbrahim İnce ve yönetim kurulu üyeleri misafirleri tek tek uğurladıktan sonra toplantı sona erdi.