Artvin 1 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen Artvin Şubesi Olarak Teşkilat Eğitim Programı Gerçekleştirdik.

Eğitim-Bir-Sen Artvin Şubesi Olarak Teşkilat Eğitim Programı Gerçekleştirdik.

Eğitim-Bir-Sen Artvin Şubesi tarafından 24 Mart 2019 Pazar günü Kazım Karabekir Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; Ak Parti Artvin Milletvekili Av. Ertunç Erkan Balta, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Memur-Sen ve Eğitim-Bir- Sen İl Başkanı İbrahim İnce, İl ve ilçe Müdürleri, Memur-Sen Konfederasyonlarına bağlı sendikaların Artvin İl Başkanları, Hak-İş İl Başkanı Uğur Özkan, İlim Yayma Cemiyeti İl Temsilcisi Sinan Odabaş, Ensar Vakfı İl Temsilcisi Muhammet ARDIÇ ve Eğitim-Bir-Sen İş Yeri Temsilcileri katıldılar.

Teşkilat Eğitim Programı’nın selamlama ve açılış konuşmalarını yapan İbrahim İnce, 
Bir adım atarsak kafes kırılır
Belki birden erir zincirlerimiz 
diyerek çıktığımız yolda kafesleri kıra kıra, zincirleri erite erite bu günlere geldik. Daha kat edeceğimiz çok yol olduğunun da bilincindeyiz. Kurucu başkanımız Mehmet Akif İnan’ın söylediği gibi ‘Her eylem yeniden diriltir beni, nehirler düşlerim göl kenarında’ diyerek hissiyatımızı canlı, diri tutmak için, yeniden diriltmek için bu programlara elbette ki ihtiyacımız var.

İnce “sendika içi eğitimin çok önemli olduğunu, iş yeri sendika temsilcilerinin sendikanın uç beyleri olduğunu, onların bilgi, beceri ve deneyimleriyle sendikanın gücüne güç kattığını ifade” etti.

Öncü medeniyet, güçlü sendika, büyük Türkiye hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden başkan İNCE “İdealleri olan, medeniyetimizin yeniden ihya ve inşası konusunda sözü ve gücü olan, gücünü ve birikimini teşkilatlarından alan, sorun çözen, kazanım üreten, mağdur ve mazlumların sesi olan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Kurulduğumuz günden bu yana insana dair her şeyi önceledik. İnsanların en hayırlısı insana faydalı olandır anlayışını içeren kültür ve medeniyet değerlerimizi referans alarak sendikacılık yaptık” dedi.

İnce’nin konuşmalarının ardından sahneye davet edilen Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve Ak Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta gündeme dair açıklamalarda bulundular.

Açılış konuşmalarının ardından Eğitim Bir-Sen Genel Merkezince Ocak 2019 tarihinde Kızılcahamam’da yapılan “Sendika Formatörlüğü 2. Eğitim Programına katılan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkan Yardımcıları İslam OKUR, Muhammet GEBİÇ ve Hasan YÜCE, İlimiz genelindeki eğitim kurumlarının Eğitim-Bir-Sen İş Yeri temsilcilerine yönelik 3 bölümden oluşan bir eğitim düzenlediler. 
Artvin genelindeki 160 iş yeri temsilcisine kazanımlar, teşkilat kültürü ve algı yönetimi- temsil konularında eğitimler verildi.

Artvin ilinin bütün ilçeleri ve kurumlarından gelen iş yeri temsilcileri ile yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve kadınlar komisyonu birlikte yemek yediler.

Oldukça coşkulu bir ortamda yapılan ve iş yeri temsilcilerinin de memnun kaldıkları seminer toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.