Artvin 1 Şubesi

BİZİM İÇİN 3 EŞİK ÖNEMLİDİR

  Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, önlerinde üç önemli eşik bulunduğunu ifade ederek, “4. Dönem Toplu Sözleşme masasına daha güçlü oturarak yeni kazanımlar elde etmek için yoğun çaba göstermeliyiz. Hem ‘emek’ hem ‘evet’ için çalışıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki, istikrar olmazsa, emeğimizin karşılığını alamayız. Kriz ortamlarında en çok kaybeden kamu görevlileri olmuştur.15 Mayıs’a kadar daha çok çalışarak, alın teri dökerek, Eğitim-Bir-Sen olarak belirlediğimiz 500 bin, Memur-Sen olarak 1 milyon 111 bin 111 üye hedefine ulaşmalıyız.

Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’nın açılışında konuşan Ali Yalçın,Amacımız, hizmet kolu çalışanlarının sorunlarını yerinde ve doğru tespit etmek, toplu sözleşme görüşmeleri başta olmak üzere, sendikal faaliyetlere ilişkin politika geliştirmeyi sağlayacak veri, bilgi ve bulgu setini ortaya çıkarmaktır” şeklinde konuştu.

'Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı' yapıldı

           Ağustos ayında yapılacak olan toplu sözleşmede, eğitim çalışanlarının sorunlarını tespit etmek amacıyla çalıştay yapıldı. İlimizi temsilen Mevzuat ve Toplu Sözleşme den sorumlu Başkan Yardımcısı Oğuzhan SÜRÜCÜ'nün temsil ettiği çalıştay Ankara da yapıldı       

Çalıştayın ilk aşamasını 25 Şubat 2017 tarihinde tüm şubeler ve üniversite temsilciliklerinin, eğitim çalışanlarının katılımıyla kadro ve görevler bazında oluşturduğu komisyonlar tarafından yapıldığını kaydeden Yalçın, şube ve üniversite temsilciliklerinin raporlaştırdıkları çalıştay faaliyetlerini genel merkeze gönderdiğini, bu raporlar üzerine bugün burada müzakere edecekleri ön raporların oluşturulduğunu söyledi.

Bizim için üç eşik önemlidir.

İlki, 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu, ikincisi mutabakatların imzalanacağı 15 Mayıs, üçüncüsü ise Ağustos ayında yapılacak olan 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri. İstikrar, istiklal ve istikbal için 16 Nisan’daki referandumda kararımız bellidir. Bunun için 81 ilde ve birçok ilçede ‘Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet’ buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Bunu yaparken, asli görevimizi de ihmal etmiyoruz. Eğitim çalışanlarının sorunlarını tespit ederek, toplu sözleşme masasına hazırlıklı ve güçlü bir şekilde gitmek amacıyla çalışmalara imza atıyoruz. Bu çalıştay da bunlardan biridir.”

Komisyon toplantıları

Konuşmaların ardından, Öğretmenler Komisyonu, Eğitim Yöneticileri Komisyonu, Genel İdare Hizmetleri Sınıfı, Teknik Hizmetler Sınıfı ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı Çalışanları Komisyonu, Akademik Personel Komisyonu, İdari Personel Komisyonu ve Kredi Yurtlar Kurumu Çalışanları Komisyonu, şubeler tarafından oluşturulan komisyonların raporlarını değerlendirdi.