Artvin 1 Şubesi

MESCİD-İ AKSA'NIN İŞGALİNİ KINIYORUZ

Memur-Sen, İHH İnsani Yardım Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti; Ensar Vakfı ve Artvinliler Vakfı’dan oluşan Sivil Toplum Platformu Başkan ve Üyeleri, İsrail Devletinin Mescidi Aksa’yı işgalini kınamak için kapalı otopark önünde basın açıklaması yaptılar. İHH İnsani Yardım Vakfı Gönüllüsü Latif YILMAZTÜRK’ün okuduğu basın açıklamasına tüm üyeler İsrail’i kınayan sloganlarla eşlik ettiler.

İHH İnsani Yardım Vakfı Gönüllüsü Latif YILMAZTÜRK, basın açıklamasında:

“Yakın bir zamanda Gazze'ye yaptığı saldırıyla binlerce masumu katleden siyonist çete, ilk kıblemiz, peygamber efendimizin miraca yükseldiği, Kabe’den sonra en kutsal yerimiz olan Mescidi Aksaya yıllardır yapılan saldırılarına bir yenisini ekledi. Son bir haftadır, Mescid-i Aksa üzerinde kirli oyunlar düzenleyen İsrail, Müslümanlar için kutsal mekanda bir başka alçaklığa imza atmış oldu. Mescid-i Aksa'nın içerisine giren 100 kadar İsrail askeri cami avlusunu savaş alanına çevirdi.

İsrail sadece Müslümanlar için değil, insanlıktan nasibini almış herkes için bir beladır. Kendisiyle yapılan her ateşkesin ve barış görüşmesinin ardından bu terör devleti yeni bir gerekçe bularak ya da uydurarak zulümlerine yeni bir zulüm eklemektedir. Çünkü zulüm, İsrail'in varlık sebebidir.

Mescidi Aksa içinde bulunan Kıble Camii'ne sığınan Müslümanlara saldıran İsrail askerleri, Kıble Camii'nin içerisinde postallarıyla gezerek, göstericileri tartakladı, cami içerisindeki Kur'an-ı Kerimleri etrafa saçtı. Olayın ardından İsrail yönetimi Aksa'ya giriş çıkışlara kısıtlamalar getirdi.

İsrail Mescid-i Aksa'nın, İbrahim Camisi gibi Müslümanlar ile Yahudiler arasında bölünmesi için kamuoyu hazırlamaya, şu sıralarda bu doğrultuda kendi parlamentosunda çalışmalar yaparak bu tür uygulamalarla Müslümanların nabzını ölçüyor. Gün Müslümanların en kutsal mekanlarına sahip çıkması gereken gündür. Hiçbir ayrım gözetmeden tüm Müslümanlar, kardeşlik bağlarını hatırlayarak silkinmeli, bir olmalıdır.

Yapılan bu alçak saldırı tüm Müslümanların izzetinedir, şerefinedir. Mescid-i Aksa'da direnen insanlar, zulüm gören çocuklar ve kadınlar bizim kardeşlerimizdir. İsrail'in bu zulmünü asla unutmayacak, İsrail'e ve işbirlikçilerine hesap vereceği bir gün mutlaka geleceğine inancımız tamdır.

Filistin’e, Ortadoğu ya huzur ve mutluluk getirecek, Hazreti Ömerler, Selahattin Eyyübiler; peygamberi Hz. Muhammet olan bu ümmet içerisinden mutlaka çıkacaktır. Her Müslüman elinden ve dilinden geldiğince gerek malıyla gerekse duasıyla kardeşlerimizin yanında yer almalıdır.

Eli kanlı bu alçaklara böyle bir cesareti verenleri kınıyoruz. Bir avuç katilin, milyonlarca Müslüman’ın gafletinden yararlanarak Kudüs'ü İslam'dan temizlemek için yaptığı bu alçaklığa karşı İslam dünyasını harekete geçmeye ve uluslararası bir baskı oluşturmaya çağırıyoruz.

Her şerde hayrın da olabileceğini düşünerek İslam alemindeki sıkıntılarla bu olayların Müslümanların birlikteliğine vesile olması için Allah'a dua ediyor, bir an önce bu alçaklığın son bulmasını istiyor ve terör devleti katil İsrail’ i lanetliyoruz. Ve şairin Efendimize ithaf en yazdığı gibi;

Ey beşerin rehberi, ey Nebiler Serveri

Bilirim ki, bulunmaz mü’ minde aczin yeri

Müsterihim. Etsem de bunca şikayetleri

İslam ufuklarında asla sönmez umutlar,

Bugün değilse bile, yarın çökecek putlar.         

“ şeklinde duygularını dile getirdi.

Basın açıklamasına desteğini esirgemeyen tüm kardeşlerimize şükranlarımızı sunarız.