Artvin 1 Şubesi

Başkanımız İbrahim İnce

Yüce Allah’ın insanlığa lütuf ve rahmetinin tecellisi olarak gönderdiği, peygamberlerin son halkası, bütün güzel sıfatların kendisinde tecelli ettiği, güzel ahlakın kamil noktası, insanlığın uğruna yaratıldığı eşsiz insan Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlit kandilinizi tebrik eder, tüm Eğitim Bir-Sen camiasına ve insanlığa hayırlar getirmesini dileriz.

Sevgi ve rahmet insanının ümmeti olarak onun getirdiklerini özümsemek, güzel ahlakını örnek almak, hayatımızı ona göre düzenlemek, Peygamber Efendimize sevginin en güzel ifadesidir.

Mevlit Kandili, Peygamber Efendimizin tüm insanlığa getirdiği üstün değerleri, örnek hayatı özümsemek ve uygulamak için bizlere sunulan müstesna zaman dilimlerindendir. Bu Mübarek gecede son Peygamber Hz. Muhammed (s.a.v.)dünyaya gelmiştir. O’nun dünyaya gelişini Cenabı Hak; insanlık için büyük bir lütuf olduğunu bildirmektedir. Peygamber Efendimizin doğduğu gecenin sabahı feyizli bir gündü. İnsanlık için yepyeni bir güneş doğmuştu, Hz.Adem’le başlayan tevhid akidesi yeniden canlanmış ,Cehalet ve batıl inançlarla bunalan ruhlar bu doğuşla aydınlığa kavuşmuştu. Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan Peygamber efendimizin doğumu Allah’ın tüm insanlığa büyük bir lütfüydü. O'nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır.

O 23 yıllık peygamberlik hayatı boyunca;Şirkin yerine tevhidi, zulmün yerine Adaleti düşmanlık ve ayrılığın yerine kardeşlik ve dayanışmayı getirdi.Doğruluk güvenilirlik adalet hoşgörü,nezaket ve cömertlik gibi ahlaki davranışlarıyla kendisi bizzat insanlara örnek oldu. İnsanlığın her zaman ve mekânda Hz. Peygamber'in tebliğ ettiği ilâhî mesaja ve bu mesajın hayata geçirilmiş şekli olan onun sünnetine ihtiyacı vardır.

 

 Birlik ve beraberliğe,kardeşliğe çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde bu güzel müstesna geceleri fırsat bilip kardeşliğimizi pekiştirmemiz dileği ile meslektaşlarımızın ve tüm halkımızın Mevlid Kandilini şahsım ve yönetimim adına tebrik ediyorum.