Artvin 1 Şubesi

Eğitim Bir Sen Artvin Şubesi tarafından İşyeri Temsilcileri Eğitimi Yapıldı.

Eğitim Bir Sen Artvin Şubesi tarafından İşyeri Temsilcileri Eğitimi Yapıldı.
Eğitim Bir Sen Artvin Şubesi tarafından 26 Şubat 2017 Pazar günü Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyigit kongre ve kültür merkezinde Artvin genelindeki 160 işyeri temsilcisine Kazanımlar,Teşkilat Kültürü ve Algı yönetimi- Temsil konularında eğitimler verildi.
Eğitim Bir-Sen Genel Merkezince 19-20 Kasım 2016 tarihlerinde Ankara Kızılcahamam İlçesinde düzenlenen, İşyeri Temsilcileri Formatorluk Egitimine katılan Eğitim Bir Sen şube başkanı İbrahim İnce, şube başkan yardımcısı/Mali İşler Sorumlusu Erol Murtezaoglu ve üye Muhammet GEBİÇ, İlimiz genelindeki eğitim kurumlarının Eğitim Bir-Sen temsilcilerine yönelik 3 bölümden oluşan bir eğitim düzenlediler.Egitimin açılış konuşmasını yapan İbrahim İnce ,sendika içi eğitimin çok önemli olduğunu, işyeri sendika temsilcilerinin sendikanın uç beyleri olduğunu, onların bilgi,beceri ve deneyimleriyle sendikanın gücüne güç kattığını ifade etti.
İlk bölümde Kazanımlar hakkında Muhammet GEBİÇ tarafından yapılan sunumda 2015 yılında yetkili sendika olarak yapılan toplu sözleşmenin bugüne kadar yapılan en iyi sözleşme olduğunu, kazanımların alanda ve sahada tüm üyelere ve çalışanlara anlatılması gerektiğini söyledi.Yetkili oldukları dönemlerde hiç bir kazanımı olmayanların bu kazanımları küçümsemeye çalistiklarini ve en iyi dersin de işyeri temsilcileri tarafından verilmesi gerektiğini vurguladı.
İkinci bölümde ise Sube başkan yardımcısı/ Mali İşler Sorumlusu Erol Murtezaoglu tarafından yapılan sunumda ise, sendikanın her kurumdaki temsilcisi olan işyeri temsilcilerinin aslında Eğitim Bir Sen ve Genel Başkanı temsil ettiklerini , bunun için bilgi ve birikim olarak beslendikleri kaynakların önemli oldugunu söyleyerek eğitim ilk bölümü sona ermiş oldu.
Artvin ilinin bütün ilçeleri ve kurumlarından gelen işyeri temsilcileri ile yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve kadınlar komisyonu birlikte yemek yediler.
Son sunumu ve kapanış konuşmasını yapan Eğitim Bir Sen Artvin Şube Başkanı İbrahim İnce ,Algı yönetimi ve temsil konularında temsilcilere bilgilendirme yaptı. Sosyal medyanın öneminden bahseden İnce yapılan haberlerle toplumun algısının değiştiğinden ve insanların düşüncelerinin yonlendirildiginden bahsetti.
Güncel meselelere de değinen İnce, ülkenin çok önemli günlerden geçtiğini ,15 Temmuz ihanet girişiminin etkisinin halen devam ettiğini , o gün basaramayanların bugün farkli yollardan yine ülkeyi kaosa sürüklemek istediklerini söyledi.Hic bir uyemize yapılacak haksızlığı kabul etmediklerini sonuna kadar savunacaklarını fakat ülkeye ihanet icine girmiş olan kim olursa olsun cezasını da çekmesi gerektiğini söyledi.
Öncü medeniyet, güçlü sendika, büyük Türkiye hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden başkan İNCE “İdealleri olan, medeniyetimizin yeniden ihya ve inşası konusunda sözü ve gücü olan, gücünü ve birikimini teşkilatlarından alan, sorun çözen, kazanım üreten, mağdur ve mazlumların sesi olan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Kurulduğumuz günden bu yana insana dair her şeyi önceledik. İnsanların en hayırlısı insana faydalı olandır anlayışını içeren kültür ve medeniyet değerlerimizi referans alarak sendikacılık yaptık. Bu süreçte de sorumluluk alarak ‘Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” sloganıyla 81 ilde 1 milyon 111 bin üye hedefi ve referandumda ‘evet’ tercihiyle çalışmalar yürüteceğiz. Teşkilatımızın şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da üzerine düşeni fazlasıyla yapacağına inancımız tamdır” şeklinde konuştu.
Oldukça coşkulu bir ortamda yapılan ve işyeri temsilcilerinin de memnun kaldıkları seminer toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.